Filtre
      Stort udvalg af kokkeknive
      Japanske kokkeknive i høj kvalitet til dig som elsker at lave mad

      Japanske kokkeknive

      Hos designstore finder du et stort udvalg af japanske kokkeknive fra forskellige leverandører / brands, der til sammen har det tilfældes at levere de bedste japanske kokkeknive på markedet overhovedet. Der findes mange forskellige former for kokkeknive og forskellige slags knive man bruger i køkkenet, men hvilken kokkekniv er den bedste? Der er som sådan ikke et facit over hvilke eller hvilken kokkekniv, der er den bedste, dette er udelukkende en subjektiv holdning og kommer meget an på personen og formålet med opgaven. Traditionelle vestlige knive er lavet med en dobbelt skråning, der tilspidses symmetrisk til forkant på hver side. Enkelte skråknive, der kun tilspidses til den ene side (typisk til højre), kan kræve mere pleje og ekspertise, når de bruges. Japan vedtog franske og tyske bestikideer i løbet af Meiji-perioden i slutningen af ​​det 19. århundrede og integrerede dem i japansk opskæringsteknik og kultur. Japanske knive er ofte fladere end deres europæiske kolleger. Kendetegnet for det vi idag kalder for en japansk kokkekniv er dets flere lags Damaskus stål. Vi ser japanske køkkenknive i Damaskus stål med op til 67 lag. Hos designstore finder du et stort udvalg af disse unikke japanske knive i forskellige design på både skaft og blad. Alle vores knive er nøje udvalgt ud fra specifikke kriterier, som blandt andet er; kvalitet, skarphed, holdbarhed og design. 

      Endeavour kokkeknive 

      At bestræbe sig er at stræbe efter at nå et mål. I udviklingen af ​​Endeavour forsøgte Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg at skabe en række køkkenudstyr, der kendetegnes ved deres kvalitet, design og etik. Endeavour er også navnet på skibet under kommando af James Cook, den engelske opdagelsesrejsende fra det attende århundrede. Oprindeligt et kulskib blev Endeavour genopbygget og tjente Cooks kampagner for at udforske de uudforskede lande Hawaii, Australien og New Zeeland. Ud over sine ekspeditioner er James Cook kendt for sin venlighed, hvilket kan være en afspejling af den bekymring, han viste for hans besætning. I modsætning til andre tiders opdagelsesrejsende var James Cook meget opmærksom på den vigtige sammenhæng mellem ernæring og sundhed. Skørbug, en dødelig sygdom forårsaget af mangel på C-vitamin, var en almindelig dødsårsag til søs. Frugt og grøntsager, begge en god kilde til C-vitamin, var ikke en del af den standard maritime diæt, som normalt bestod af saltet svinekød og tørrede kiks ledsaget af masser af rom. Cook insisterede på en ernæringsmæssig diæt bestående af frisk kød og surkål, hvilket sikrede, at Endeavour styrede sig væk fra den dødbringende skørbug. 

      Den professionelle kokskniv i Endeavour-serien er lavet af Damaskusstål. Den midterste del af bladets forkant, lavet af japansk VG10-stål, er omsluttet af 33 lag smukt smedet stål på hver side. Denne fremstillingsmetode giver Endeavour-knivene deres karakteristiske udseende og gør dem ekstremt skarpe og holdbare. Damaskus-smedningsteknikken var udbredt under de herlige Samurai-dage, da sværdproducenterne fra Seki opnåede et legendarisk ry for deres Damaskus-sværd. Teknisk set støttede de japanske mestre sig på en smedningstradition, der angiveligt kommer fra Damaskus. Derfor navnet Damaskus stål. Stålets hårdhed måles i Rockwell-skalaen. Det måles ved at trykke en standardiseret diamantkegle ind i stålet til en bestemt dybde. Den anvendte erhvervede kraft bruges til at beregne værdien på Rockwell-skalaen. Jo hårdere stålet - jo højere er scoren på skalaen. De fleste knive registrerer en hårdhed på 51-53 HRC.

      Tojiro kokkeknive

      Tojiros historie startede med en frugtkniv i rustfrit stål, der blev lanceret i 1955. På det tidspunkt blev det sagt, at rustfrie stålknive ikke var skarpe nok sammenlignet med knive af kulstofstål. Derfor forfulgte Tojiro oprigtigt "skæreknive" og realiserede kontinuerlig forbedring og udvikling. I dag er deres virksomhedsbudskab "Mere end bare skarphed". Både tradition og innovation findes i Tojiros fremstillingsproces. Pladestål er det materiale, som der bruges mest i deres produktion. Det er smedet på samme måde som smedning af et traditionelt japansk sværd "Katana" fra Tamahagane. På den anden side af Tojiros hovedkontor, Tsubame i Niigata Prefecture, kendt som et center for fremstilling af metalprodukter. Moderne teknologi til metalforarbejdning er derfor blevet forbedret gennem årtierne hos Tojiro, og de er gode til det. Her fusionerer de traditionen og den moderne teknologi - presning af pladestål med stempelmaskine. Med andre ord drager Tojiro fordel af kvaliteten af ​​beklædt stål og den høje produktionseffektivitet af moderne maskiner. Selvom maskiner har tilladt processen at blive mere effektiv, ligger den afgørende faktor naturligvis i håndværkernes dygtighed og instinkt. Da knive er værktøjer, som folk direkte tager i deres hænder til at bruge, værdsætter Tojiro producenternes kvalifikationer, som er grundlaget for fremstillingen, og holder øje med alle processer, indtil hver håndværker hos Tojiro er helt tilfreds. Deres knive, der produceres ved traditionelle teknikker og moderne industriel teknologi, holdes i højeste grad ikke kun i Japan, men overalt i verden.

      Se også vores: Skærebrætter, affaldsspande & fade